Il. Mercè Galí
Vilanova i la Geltrú
El Cep i la Nansa, 2013.
Col. “Ginjoler”
La col.lecció s’adreça també als infants sords, tot incloent a cada pàgina l’adaptació del text a la llengua de signes catalana, així com un DVD al final del conte, amb el vocabulari per aprendre els signes, el conte animat amb veus en off i explicació en signes, així com una cançó per cantar amb les veus i les mans.
En aquest títol, es tracta d’un catàleg de petons, molt en la línia de la tendència actual a tractar les emocions en els llibres infantils i amb una bona dosi d’imaginació i humor en l’invent dels trets atribuïts als petons d’animals com les papallones, vaques, cocodrils o cargols, o bé a l’al·lusió a petons regal, de pel·lícula o rosca. Una excel·lent iniciativa d’integració dels nens i nenes sords i de visualització d’aquest sector de la infància per a tothom.
La germana dels set corbs (6-8)
Versió de M.Carme Bernal i Carme Rubio. Il. Núria Feijoó.
Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2012.
“L’onada. Dones protagonistes”
La germana dels set corbs és una rondalla recollida pels germans Grimm que aquí ha estat versionada per les autores dins del projecte de la col.lecció “L’onada, dones protagonistes” que ofereix contes d’arreu del món amb protagonistes femenines. Aquesta col.lecció pertany a les obres de “Lectura fàcil” o textos elaborats d’acord amb la normativa internacional de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) adreçats a col.lectius amb dificultats lectores i de comprensió, de manera que les regles compositives de legibilitat del text, mida de la lletra, distribució del text en frases, etc. els facin especialment accesibles.
La historia de Gilgamesh (12-14)
Il. Marco Lorenzetti. Trad. Daniel Najmías
Barcelona
Anagrama, 2013
Col. “Grandes escritores, pequeños lectores. Historias inmortales”
La historia de Gilgamesh permet acostar els nois i noies al primer text de la història literària de la humanitat, una història provinent de fa més de 4.000 anys, difosa i transmesa per via oral durant mil·lennis. Fa referència a un rei sumeri de la ciutat d’Uruk, a l’Irak actual, i la seva història, un poema èpic conegut com L’epopeia de Guilgameix, es conserva en escriptura cuneïforme en una dotzena de tauletes d’argila assíries, de cap a l’any 650 aC. Allà apareixen ja episodis com el diluvi i altres trets que retrobarem a la Biblia, l’Odissea o la mitologia hindú. Bons motius, doncs, per despertar la curiositat dels lectors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada